בית הספר לשחיה הגדול בישראל

שחייה במהלך ההריון

את בהריון, סוחבת עלייך כמה קילוגרמים מיותרים, והדבר האחרון שיש לך חשק לעשות, זה להתחיל בפעילות גופנית. אבל בבריכה, או בים, את שוקלת רק עשירית ממשקלך על היבשה. פירוש הדבר שאת לא מתנדנדת מצד לצד בגלל הבטן הכבדה, ואת מרגישה לפתע קלילה וגמישה יותר. מה שיכול להיות פינוק אמתי.

מה לאישה בהריון ולקורס שחייה?

למען האמת, שחייה בכלל או השתתפות בקורס שחייה בפרט, עשויה להיות הפעילות המושלמת לנשים כמוך, המצפות לילד. חוג שחייה מציע לך לא רק את היתרונות הטמונים בכול פעילות גופנית, אלא מקל גם על מספר בעיות וכאבים שכיחים במיוחד בתקופת ההריון.

הריון – בעיות בכלי הדם – וקבוצת שחייה למבוגרים

אם את בהריון וסובלת ממחלות כלי דם המתבטאות גם בבצקות ברגליים, כדאי לא להזניח ולגשת להתייעצות עם רופא המשפחה או עם כירורג כלי דם.

בהריון בכלל ובפרט במצבים של בעיות בכלי הדם, השחייה היא דרך עדינה להגשים את המטרה ולהצליח להקדיש 30 דקות ביום לאימון בטרם הלידה, מבלי להכביד על המפרקים שלך.

בנוסף, היתרונות הרבים שמעניקים לגוף שלך ולבייבי שלך הארכת השרירים ומתיחתם תוך כדי השחייה במהלך ההריון, לפעילות ספורטיבית זו יש יתרונות משמעותיים נוספים.

לכן, בין אם את בוחרת לשחות באופן עצמאי, ובין אם את מעדיפה להשתתף בחוג שחייה פרטני, או בקבוצות שחייה למבוגרים שיציעו לך אמון שחייה מודרך – השחייה יכולה לעזור לך במספר מובנים נוספים, כגון:

  • להקל על נפיחויות בקרסוליים ובכפות הרגליים

השקעת הגפיים במים עוזרת לגוף שלך לדחוף את הנוזלים מרקמות הגוף חזרה לעורקים, ומשם לכליות ולכיוון היציאה מהגוף דרך מערכת השתן. השהייה במים מגבירה את זרימת הדם, ומסייעת למניעת הצטברות הדם בגפיים התחתונות.

  • להקל על כאבים בגב התחתון

כשאת שוחה או צפה במים, התינוק צף יחד אתך, ממש כך. ובמקום שילחץ על עצב הסיאטיקה (sciatic nerve), הלחץ פשוט משתחרר מאליו.

  • להפחית את בחילת הבוקר

נשים רבות שסובלות מבחילת בוקר לפחות ב-3 החודשים הראשונים להריון, מדווחות שהמים הקרירים מספקים להן הקלה מבורכת מבחילות מטרידות אלה.

  • לשמור על הרוגע

קשה להישאר רגועה כשבלוטות הזיעה נמצאות בפעילות יתר בזמן ההריון, אבל טבילה במי הים או בבריכת שחייה קרירה יכולה לעזור, במיוחד כשהטמפרטורות בחוץ גבוהות מאוד.

  • לשפר את חוויית ההריון והלידה

השחייה משפרת את טונוס השרירים ומגדילה את כושר הסיבולת שלך. על שני השינויים הללו תברכי כשיגיע הזמן ללחוץ ולדחוף את התינוק החוצה מתוך הרחם.

לשחות בהריון ולשמור על הבטיחות

ישנם כמה צעדים בהן תוכלי לנקוט כדי להבטיח שחייה בטוחה כשאת בהריון:

  • לבדוק את בטיחות המים

כשאת מתכוננת לשחות, בדקי את הבריכה או הים בהם תשחי כדי להימנע ממחלות הנישאות במים. אמנם רוב חופי הים הציבוריים הם בסדר גמור, אבל כדאי להיות זהירה יותר כשמדובר בבריכות. הדבר הטוב ביותר שיאפשר לך להימנע מזיהום, זה להימנע משחייה בבריכות שרמת הכלור בהן אינה מאוזנת.

  • להימנע מג׳קוזי

בילוי של יותר מעשר דקות בג׳קוזי, שבו זרימת המים היא בטמפרטורה גבוהה וקבועה, יכולה להעלות גם את הטמפרטורה של הגוף שלך. מצב זה עלול להגדיל את הסיכון להפלה ולהפרעות במוח ובעמוד השדרה. במיוחד ב-6-4 השבועות הראשונים להריון, עדיף להימנע מעליית טמפרטורת הגוף שלך.

זה כמובן לא אומר שאמבטיה חמה בבית אינה בטוחה. באמבט המים לא שומרים על טמפרטורה גבוהה כל כך הרבה זמן, כמו בג׳קוזי, כך שאת לא צריכה לדאוג להתחממות יתר של הגוף. פשוט שמרי על מי אמבט חמימים במקום חמים מדי.

  • להלך בזהירות

זכרי, הבטן עם העובר בתוכה מסיטה את מרכז הכובד של הגוף שלך. לכן היזהרי במיוחד מהליכה על גבי משטחים חלקלקים כמו גדת הבריכה וחדרי ההלבשה.

  • להיכנס לבריכה בצעדים מדודים

היכנסי לבריכה בזהירות או החליקי פנימה. התינוק שלך לא מצויד באפשרויות להתמודד עם הבועות שנוצרות בתוך הגוף כשאת משנה במהירות את הסביבה ואת לחץ המים (ולכן שנירקול במים הוא פשוט לא אפשרות עבורך). השפעה של צלילה למים אינה שווה את הסיכון הפוטנציאלי.

לימודי שחייה למבוגרים – גם בהריון?

אם אינך יודעת לשחות, תוכלי לבחור בין שתי אפשרויות: להשתתף בשיעורי התעמלות במים, שלא מצריכים ידע בשחייה, או לאזור אומץ ולהצטרף ללימודי שחייה למבוגרים המוצעים על ידי בריכות שחייה ציבוריות רבות.

אולי יעניין אתכם גם?

דילוג לתוכן