בית הספר לשחיה הגדול בישראל

דברים שחשוב לדעת לפני שאתם קופצים לבריכה

בריכת שחייה היא מקום נהדר לאימון פיזי. עם זאת, לפני שאתם קופצים למים, יש כמה דברים שחשוב לדעת על מנת שתוכלו לשמור על בריאות השיניים ועל בריאות הלב וכלי הדם. לשחייה אין בדרך כלל מוניטין רע אצל רופאי השיניים, בניגוד לאגרוף או לכדורגל, שם הפגיעות בשיניים עלולות להיות רציניות. ובכול זאת, בילוי זמן רב מדי בבריכה עלול להשפיע לרעה על בריאות השיניים שלכם.

נתחיל בתרומה החיובית של השחייה לבריאות הגוף.

השחייה כדרך לשיפור סיבולת לב ריאה

כשאתם לוקחים חלק בשיעורי שחיה ומשפרים את סגנון השחייה שלכם, בין אם זו שחיית חזה, גב או חתירה, אתם מסייעים לשמירה על זרימת חמצן תקינה לריאות וללב ומשפרים את סיבולת הלב והריאה שלכם.

אחד היתרונות החשובים ביותר של אימוני שחיה הוא ההזדמנות להתאמן ולהתחזק, מבלי לפגוע במפרקי הגוף ומבלי לסיים את האימון בקוצר נשימה, גם אם לאחר שהתאמנתם זמן רב, למשל לקראת טריאתלון קרוב.

אבל עם כל הטוב הזה, מגיע גם מידע חשוב לשחיינים שביניכם, שיעזור לכם לשמור לא רק על בריאות הלב וכלי הדם, אלא גם על בריאות הפה והשיניים:

השחייה והשמירה על בריאות הפה והשיניים

כלור הוא חומר אנטי מיקרוביאלי, המשמש לחיטוי מי הבריכה ולחיסול חיידקים ומזיקים אחרים. אמנם, מדובר בחומר כימי הכרחי לחיטוי, אבל השפעות הכלור על השיניים עלולות לגרום לדאגה.

כמות הכלור הנמצאת במי הברז שלנו, היא בדרך כלל נמוכה מאוד ולא די בה כדי לפגוע בבריאות הפה ולגרום לבעיה בשיניים. אבל שחייה בבריכה המקומית, עלולה לחשוף אותנו למים עם עודף כלור, שעלולים להזיק לאמייל השיניים, ולשלוח אותנו לטיפולים שונים אצל רופא שיניים.

הכלור ואמייל השיניים

כיוון שמדי פעם בזמן השחייה, המים מחלחלים לתוך הפה, בריכות שחייה עם יותר מדי כלור עלולות לגרום לשחיקת האמייל. בשנים האחרונות, יותר ויותר עדויות מראות שקיים קשר בין רמת כלור מזיקה בבריכות לבין נזק לשיניים.

כאשר האמייל בשיניים נפגע:

  • השיניים עלולות להיעלם
    • שולי השיניים הקדמיות מתחילות להיראות שקופות
    • בשלבים המאוחרים יותר, אתם עלולים לחוש רגישות קיצונית בשיניים כתוצאה מחשיפה לאוכל חם או קר.
    • שחיקת האמייל גורמת לשבבים או לסדקים בשיניים, והגוף לא יכול לתקן נזק זה בכוחות עצמו.

השיניים ורמת ה-pH של המים

בהתחשב בעובדה שרמת החומציות של המים לא נראית לעין בלתי מזוינת, איך תדעו אם בטוח לקפוץ למים, או לא? הנה טיפים שיעזרו לכם לגלות זאת:

  • לפני שאתם קופצים למי הבריכה, שימו לב למעקות ולסולמות בבריכה. מי בריכה שהם חומציים מדי יאכלו את המשטחים הללו.
    • אם אתם מבחינים בנקודות שחיקה, קחו בחשבון שהמים עשויים להזיק באותה מידה גם לשיניים שלכם.
    • ניתן למצוא בחנויות רצועות pH שיאפשרו לכם לבדוק את איכות המים לפני שאתם נכנסים פנימה. רמת החומציות של מי הבריכה צריכ לנוע בין 7.2 ל-7.8 בסולם ה-pH.
    • בסופו של דבר, מה שיכול לשמור על שיניים חזקות, ולעזור לכם לשנות את השפעות הכלור, זה:
      • צחצוח במברשת שיניים בעלת זיפים רכים,
      • ניקוי שיניים קבוע
      • ושימוש במשחת שיניים שתורמת לבריאות האמייל

הכלור והכתמת השיניים

כתמים בשיניים הם אחד הדברים שתקבלו כתוצאה מחשיפה ממושכת למים עם כלור בבריכה. ככול שהשיניים יהיו חשופות זמן רב יותר למים עם כלור, כך גדל הסיכוי שתפתחו כתמי שיניים. הכלור עלול להפוך את השיניים לצהובות או לחומות. מצב זה מופיע בדרך כלל בקרב שחיינים המבלים יותר משש שעות בשבוע במים שמטופלים כימית.

אם אתם מבחינים בכתמים אלה בשיניים, פנו למרפאת השיניים. רופא השיניים יכול להסיר את הכתמים ולהציע לכם טיפים כיצד להימנע מהם.

הכלור והרגישות בשיניים

בריכה עם רמת כלור גבוהה מדי עלולה לגרום לנזק רציני לשיניים, לא רק לשחוק את האמייל, אלא גם להשאיר אתכם עם שיניים שבירות ורגישות.

פגיעות בפה בבריכת השחייה

ענפי ספורט במים, כמו כדור-מים, מעמידים אתכם בסיכון גבוה לפציעות באזור הלסת והשיניים. הגנו על עצמכם בעזרת סד ספורט, שמונח על השיניים העליונות בזמן משחקי המים.

אולי יעניין אתכם גם?

 

דילוג לתוכן