מהירך בתנועה קצבית ורציפה, תוך שמירה על כפות רגליים מתוחות. במקביל, הם מתרגלים נשימה השלב הראשון בלימוד שחייה לילדים מתמקד בהיכרות עם המים ופיתוח ביטחון בסביבה המימית. בשלב זה, הילדים לומדים להיכנס למים בצורה בטוחה, להרטיב את הפנים, לפקוח עיניים מתחת למים ולנשוף בועות. הם מתרגלים ציפה על הבטן והגב בעזרת מדריך, ולומדים לבצע תנועות רגליים בסיסיות כשהם אוחזים בדופן הבריכה.
לימוד שחיה לילדים וטכניקת חתירה
לאחר שהילדים רכשו ביטחון במים, מתחילים ללמד את טכניקת השחייה הראשונה – בדרך כלל חתירה. הלימוד מתחיל בתרגול תנועת הרגליים (קיק) כשהידיים אוחזות בלוח שחייה. הילדים לומדים להניע את הרגליים צדית – הסיבוב של הראש לצד לנשימה תוך כדי שחייה.
תנועת הידיים בחתירה
השלב הבא מתמקד בתנועת הידיים בחתירה. הילדים לומדים את התבנית המעגלית של היד במים, החל מהכניסה למים מעל הראש, דרך משיכת המים לאחור ועד להוצאת היד מהמים והחזרתה לנקודת ההתחלה. בתחילה מתרגלים כל יד בנפרד, ובהדרגה משלבים את שתי הידיים יחד עם תנועת הרגליים והנשימה.
לימוד שחיית גב
לאחר שהילדים שולטים בסגנון החתירה, מתחילים ללמד גב. בסגנון זה הילדים שוחים על הגב, מה שמקל על הנשימה. הם לומדים תחילה את תנועת הרגליים בגב, דומה לתנועה בחתירה, ואז את תנועת הידיים המעגלית האופיינית לסגנון זה. דגש מיוחד מושם על שמירת הראש יציב ומבט כלפי מעלה.
שחיית חזה ושחיית פרפר
בשלבים מתקדמים יותר במהלך לימוד שחיה לילדים, הילדים לומדים את סגנון החזה. זהו סגנון מורכב יותר הדורש תיאום בין תנועת הרגליים ("צפרדע") לבין תנועת הידיים. הם לומדים את התזמון המיוחד של הנשימה בחזה, כאשר הראש מורם מהמים בכל תנועה. לבסוף, הילדים המתקדמים יכולים ללמוד את סגנון הפרפר, הסגנון המורכב ביותר, הדורש כוח וקואורדינציה גבוהה.
סיכום
לסיכום, לימוד שחיה לילדים הוא תהליך הדרגתי המתחיל בהיכרות בסיסית עם המים ובניית ביטחון בסביבה המימית. הילדים לומדים תחילה את יסודות הציפה, הנשימה והתנועה במים. סגנון החתירה נלמד ראשון, כאשר הילדים רוכשים בהדרגה את תנועות הרגליים, הידיים והנשימה הצדית. לאחר מכן מתקדמים לסגנון גב, שמקל על הנשימה, ובהמשך לסגנונות המורכבים יותר – חזה ופרפר. התהליך כולו משלב משחקים ופעילויות מהנות לצד למידת הטכניקות, תוך שמירה על בטיחות ועידוד הילדים.