בית הספר לשחיה הגדול בישראל

חוג שחיה

למה חוג שחיה מומלץ למבוגרים ולילדים?

החיפוש אחר פעילויות ספורט אשר יוכלו להתאים למגוון מצבים בריאותיים, גיל ואפילו לשיפור כוללני של שרירי הגוף ואפילו לחטוב אחיד, ככל הנראה שהחיפוש אמור להסתיים בחוג שחיה. פעילות ספורטיבית במים מעניקה מגון עצום של יתרונות אשר יובילו לשיפור במגוון היבטים בחייהם של השחיינים, החל משיפור הזיכרון ועד לחיזוק העצמות ושמירה על יציבות עמוד השידרה. לימודים של חוג שחיה מומלצים כיום לא רק למבוגרים, לבני הגיל השלישי או לכאלו הסובלים מכאבים כרוניים, אלא גם עבור ילדים החל מגילאי שלוש ומעלה. עם זאת אם מרבית בני האדם היו מכירים את היתרונות הנסתרים של השחיה, ככל הנראה שמרבית הבריכות היו מלאות עד אפס מקום. 

לשחות אבל לאמן את המוח

מחקרים רבים מראים על שיפור יכולות קוגניטיביות ואף מנטליות דרך פעילויות אירוביות שונות, אך בין אותם מחקרים ניתן למצוא גם הוכחות ליעילות של שחייה למוח אשר מצליחות לאמן לא רק חלקים רבים בגוף אלא אפילו את המוח עצמו. ראשית כל אימוני שחייה מאפשרים שחרור מסיבי של אנדורפינים, אשר אחראים על שיפור מצב הרוח בצורה מופלאה וגם בהפגת כאבים. אך מעבר לכך פעילות השחיה תורמת גם לגירוי נתיבי המוח ובכך מונעת מוות של תאים ומאפשרת הישרדותה טובה של נוירונים. יתרון חשוב מאוד עבור בני הגיל השלישי, אך כאשר מדובר באימון המוח גם ילדים ובני נוער יכולים להנות מאימון של המוח. 

כך למשל התחדשות הנוירונים באמצעות פעילות של שחייה, עוזרת גם לשיפור יכולות הקשב, הזיכרון ואפילו לשיפור ביכולות קוגניטיביות. תכונות אלו חשובות גם עבור ילדים צעירים, אשר זקוקים למשאבי אנרגיה לא קטנים בכדי לשמור על ריכוז עבור ימי לימוד ארוכים. כמו כן יתרונות אלו מצויים גם בטכניקות השחייה השונות, המצליחות לשלב מספר תנועות במקביל ובכך לשפר ולחדד גם התמצאות במרחב של השוחים וגם משפר את התקשורת בין שני אונות המוח. 

לחזק ולפתח את הגוף

גוף האדם דורש תחזוקה מתמדת, החל מגילאי ינקות בהם מתפתחים שרירים והגידים ועד אל גיל ההתבגרות אז הגוף צומח והופך להרבה יותר בשל ועד לגילאי שלושים ומעלה הדרושים שימור של השרירים, הגידים ועוד מערכות הגוף. לכן הדבר שכל כך מופלא ברישום אל חוג שחיה, הוא יכולת להקנות מספר טכניקות מעולות אשר יוכלו לעזור בשמירה על הגוף, חיטוב מלא וכמובן התפתחות תקינה עבור תינוקות וגם מתבגרים. 

שחיה מאפשרת חיזוק של השרירים, החל משרירי גב תחתון ועד אל שרירי כתף, טרפז ושרירי רגליים. כל אלו אינם רק מתעצבים ומתפתחים בגילאי ינקות, אלא גם מצליחים להתעבות ולהתחזק דרך ליבת השריר ולאפשר שרירים חזקים ומפותחים גם בגיל צעיר וגם עבור שחיינים וותיקים. כמובן שעבור טכניקות אלו נדרשים השחיינים לשמור על יציבות, איזון במים והפעלה של הידיים והרגליים יחדיו. כל אלו מובילים לשימוש מגוון של שרירים, המאפשר חיזוק שרירים כמו שרירי בטן עמוקים. פעילויות ספורט אחרות אינן מפעילות כל כך הרבה שרירים, עם זאת שחיה יכולה להיות מומלצת עבור רצים, כדורגלנים ובשילוב של פעילויות ספורטיביות אחרות.

לשמור על מדדים בריאים

הגוף שלנו מושפע מלא מעט משתנים, בין אם מריחות עימם אנו נתקלים במהלך היום ומזכירים לנו דבר או שניים ועד לדברי מאכל שעשויים לגרות את ריריות הטעם שלנו. אבל כאשר הגוף מגיע במגע עם המים, הוא מסייע בהפגה של מתחים בצורה כמעט אוטומטית. עם זאת הריכוז והשימוש בטכניקות בזמן השחייה מאפשרים חזרה תנועתית, דבר המדמה תנועות מדטיביות אשר מסייעות גם כן בהגעה אל שלווה של הגוף והנפש. 

היכולת להגיע אל שלווה במים, מתאפשרת בגלל עוד מספר יתרונות כמו משקל הגוף של השחיינים אשר מצטמצם עד לכדי 10% ובכך עוזר לא רק בפעילות נטולת פציעות, אלא גם מאפשרת רוגע על המפרקים, עצמות ואפילו על זרימת הדם. מחקרים הראו כי שחיה גרמה לירידה חדה במיוחד של לחץ הדם בקרב מטופלים בני הגיל השלישי, כאשר גם מדדים שנלקחו מהם הראו נתונים חד משמעיים וגם צילומי אולטרה-סאונד הוכיחו הרחבה של כלי הדם. 

להרזות ולהפיג את הכאב

רבים מהאנשים הנרשמים לחוג שחיה עושים זאת מתוך מנעד של סיבות, חלק עבור שמירה על השרירים, חלק בכדי לשמור על סיבולת לב ריאה ואף לשפר ועוד. אבל אולי בגלל שבבריכה השחיינים אינם מזיעים כמו בחדר ספינינג, אינם מודעים לכך ששחיה יכולה להוריד בחצי שעה של שחיה בין מאה ושמנים עד לחמש מאות קלוריות בממוצע! כמובן שסגנונות שחייה יהווה מדד לכמות הקלוריות שניתן לשרוף, יחד עם איכות הטכניקה אותה מבצעים השחיינים ועוד. 

ולצד היכולת להרזות במהירות בתוך המים, לא מעט אנשים הסובלים מכאבים כרוניים כמו פריצות דיסק, בלטים, דלקות חוזרות ועוד פציעות שונות מצליחים למצוא מזור דווקא בפעילות של הבריכה. כך שטכניקות השחיה מאפשרות לא רק שחיה מהנה, ירידה במשקל וחיטוב מלא של השרירים בגוף אלא גם הפגה של כאב. טכניקות אלו נלמדות על ידי מדריכים מקצועיים, אשר מתאימים את אופי השחייה והתרגילים לסוג הפציעה, לאזור הפציעה וליכולות של השחיין. 

חוג שחיה למבוגרים וילדים-כל האפשרויות

כאשר מדובר בחוג שחיה לילדים חשוב לדעת כי חוגים אלו מתחלקים כמובן על פי גילאים, כאשר קיימים חוגים לתינוקות בני שמונה חודשים ועד שלוש שנים. חוגים אלו מרביתם נעשים בקבוצות, אורכם נע בין חודש עד שלושה חודשים כאשר כל שיעור מתארך עד לכ-30 דקות. כמו כן קיימים גם שיעורים פרטניים עבור תינוקות, גם הם מתארכים עד כ-30 דקות והמחיר עבורם נע בין 45 שקלים ועד ל-90 שקלים. כמו כן עבור ילדים ובני נוער קיימים גם כן קורסים מגוונים, המתחלקים לא רק בגילאים ובמספר השיעורים שניתן לרכוש אלא גם ברמות. 

עבור בני נוער וילדים קיימים חוגי שחיה ברמת מתחילים הכוללים 12 מפגשים, כאשר כל מפגש נמשך כ-45 דקות וכולל מספר משתתפים לעיתים עד כעשרה משתתפים. המחיר של חוג שכזה נע בין 670 עד 1,350 שקלים ואילו ילדינו מבקשים להעמיק את הידע במין, יוכלו לעשות זאת בחוג שחיה למתקדמים. חוגים אלו ברובם כוללים עשרה שיעורים, גם הם מתארכים עד כ-45 דקות ומחיר העלות שלהם נע בין 450 עד 1,100 שקלים. כמו כן ניתן גם למצוא חוגים ברמה של נבחרת שחיה, כאשר המחיר עבור 4 עד 6 שיעורים נע בין 500 עד 900 שקלים. 

עבור המבוגרים ובני הגיל השלישי, אפשרויות חוגי השחיה גם כן מגוונים ונעים בין חוגי "מאסטרס" המוצע לרוב עם שני אימונים לשבוע, גם חוגים למתחילים ולכאלו שלא כל כך בטוחים עוד בתנועות המים. חוגים אלו בדומה לחוגים של הילדים, מתארכים עד כ-45 דקות. מחיר העלות של חוג מאסטרס נע בין 250 עד 400 שקלים ואילו קורס שחיה, נע בין 600 עד 1,560 שקלים. כמובן שניתן לקחת שיעורים פרטיים אשר עלותם תנוע בין 85 עד 200 שקלים, תלוי באופי האימון המתבקש, כמות השיעורים ועוד משתנים אחרים.

שאלות נפוצות

השחייה מהווה תרגול מצוין לכל הגוף ומפעילה מערכת לב-עורקית, נשימתית ושרירית. היא מצוינת לשיפור הכושר הגופני והבריאות הכללית, מפחיתה מתח ומחזקת את הגוף.

חשוב לבחור בבגדי ים שמתאימים למטרת השחייה ולסוג הפעילות שתבצעו. כמו כן, חשוב לבחור בבגדי ים המתאימים לצורת הגוף והמשתנים בהתאם לכושר הפיזיולוגי שלכם.

חשוב להיות זהירים ולעקוב אחר הנחיות הבטיחות כמו לא לשחות לבד, להימנע משחייה לאחר האכילה, להישמע לגופם שלנו ולעצור את הפעילות במקרה של כאבים או בעיות רפואיות.

ישנם מספר דרכים לשפר את הטכניקה שלכם בשחייה כמו לקחת שיעורי שחייה, לצפות בסרטוני הדגמה ולתרגל

דילוג לתוכן